Acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele geneeswijze. Er wordt gebruik gemaakt van dunne naalden. Al generaties lang wordt deze vorm van geneeskunde beoefend. Acupunctuur heeft een pijnstillend effect, het lokt het vrijkomen van de actieve natuurlijke stoffen in het lichaam uit, draagt positief bij aan het hormoonstelsel en de weerstand voor stress en afweersysteem. 

Wat kunt u verwachten?
Uw eerste consult: een intake en diagnose. Aansluitend kan behandeling volgen. Een uitgebreide vragenlijst over uw huidige klacht(en) en medische voorgeschiedenis worden doorgenomen. Er wordt tong- en polsdiagnostiek verricht. Het kan zijn dat wellicht heel kort een vreemde sensatie wordt gevoeld. Deze sensatie is te wijten aan de energie die door het inbrengen van de naald wordt teweeggebracht. 

Wat gebeurt er na de behandeling?
Meestal voelt u zich ontspannen en rustig. U kunt een zichtbaar meer energieke uitstraling ervaren. Er kan ook vermoeidheid optreden. In sommige gevallen kan kortstondig de klacht verergen. 

Wordt acupunctuur door de zorgverzekeraar vergoed?
Acupunctuur wordt door veel zorgverzekeraars vergoed. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar voor de laatste actuele informatie.

Welke resultaten kent de acupunctuur?
Uit recentelijk Amerikaans onderzoek is onlangs door facial MRI’s aangetoond dat acupunctuur effect heeft bij gezichtsverlammingen;
De WHO site maakt melding van reviewed analysis of reports, controlled clinical trials 2003;
Uit een recent proefschrift van I. van den Berg wordt geconcludeerd dat acupunctuur helpt bij baby’s in stuitligging;
De NVA (Nederlandse vereniging voor acupuncturisten) houdt de ontwikkeling van deugdelijk onderzoeksmateriaal bij;
Zie ook TIG 2004 artikel van J.M. Keppel Hesselink, D.J. Kopsky over "De wetenschappelijke basis van acupunctuur", een overzicht van preklinische, klinische en kosteneffectiviteitsstudies (info@ores.nl).

Contra-indicaties
Acupunctuur kent weinig contra-indicaties; Bij zwangerschap wordt een aantal punten beslist niet geprikt.

 

Duur van de behandeling circa 60 min 

Intake en behandeling € 78,50 duur ongeveer 75 -90 min

Kosten per 60 min € 69,95