Cupping

Cupping is een traditionele behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic cups. Het is een intensieve behandelmethode om spierknopen te ontspannen en stagnaties op te heffen. 

Wat                       
De glazen cups worden verwarmd en op de huid geplaatst zodat een vacuüm ontstaat. De plastic cups worden met een pomp aangebracht. De cups worden op een of meerdere zones geplaatst. Door de vacuüm zuigende werking komen lichaamseigen stoffen vrij (endorfinen). Dit veroorzaakt kortdurend een enigszins verdoofd gevoel op de behandelde zone. Het effect van de behandeling is in de oppervlakkige en diepere lagen van de huid voelbaar en beter doordringbaar.

Hoe                      
Afhankelijk van de klacht kan gekozen worden voor: De walking cup methode; de cup wordt over de behandelende zone verplaatst.  Er kan ook gekozen worden voor de techniek waarbij de cup op & af wordt gehaald of dat de cups op vaste posities worden geplaatst. 

Voor wie              
Voor diegene met klachten die duiden op een focal disturbance (focale neurologische verschijnselen die een bepaalde regio van het lichaam beïnvloedt). Verstoorde lichaamsfuncties worden gereguleerd , verlicht pijn en krampen, verbetert de bloedcirculatie en doet goed aan het zenuwstelsel. Cupping versterkt en activeert  het genezende vermogen van het lichaam.

Wat gebeurt er na de behandeling                          
Als nawerking geeft het bij de eerste behandelingen een beurs gevoel dat meerdere dagen kan aanhouden. De ervaring leert echter dat na een aantal behandelingen de beursheid afneemt omdat de conditie van de spieren en pezen aanzienlijk verbetert. Verkleuring van de huid treedt tijdens en na de behandeling op en varieert van lichtrood tot paars. Dit is een normaal verschijnsel en zegt iets over de aard van de aandoening. Deze lichaamssignalen duiden op de aanwezigheid van een focal disturbance. De verkleuring verdwijnt na enkele dagen.


De behandeling duurt circa 50 minuten

Kosten per 50 min € 57,50