Guasha

Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek die uit Zuidoost Azië naar Nederland is overgebracht. De letterlijke betekenis is ‘de ziekte uit het lichaam schrapen’. In Zuidoost Azië is het een volkstherapie die hier in onze westerse samenleving nog steeds niet helemaal is doorgedrongen. In Indonesië wordt Guasha, Keroh genoemd. 

   

Wat
Gua is schrapen en sha is de stagnerende energie die zich ergens in het lichaam vertaalt als een klacht, storing of ziekte. Het schrapen veroorzaakt een verkleuring op de huid die varieert van licht rood tot donkerpaars. De ernst van de verkleuring zegt iets over de aard van de klacht. Meestal verdwijnt de verkleuring na 3 tot 7 dagen. 

Hoe
Met behulp van een jadesteen en kruidenolie wordt de huid geschraapt. De schraaptechniek stimuleert het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt. Het bevordert de bloedsomloop, reguleert functies en organen. Ook neemt het pijn weg en heft blokkades op. Het vermindert stressklachten en vermoeidheid. Guasha ontspant en brengt de emoties in balans.

Voor welke klachten
Talloze eenvoudige en chronische klachten kunnen verholpen worden. Denk hierbij aan verkoudheden, hoofdpijn, stijve nek, rugpijn op verschillende zones, tennis en golferssyndroom, rsi-klachten, gewrichtspijnen en bewegingsbeperking.

Resultaat
Na een eerste behandeling neemt de vitaliteit merkbaar toe doordat de organen beter doorbloed en gereinigd zijn. Blokkades die de vitale kracht endoorstroming van de energie beperken worden naar de oppervlakte gehaald en afgevoerd. Voeding wordt beter opgenomen en uitgescheiden. Het scherpt en bevordert de helderheid van de geest en je voelt je evenwichtiger en ontspannen.


Duur van de behandeling circa 45 minuten

Kosten per 30 min € 30,00